bewegwijzering

Bewegwijzering

Bewegwijzering van Doearte Design in Hengelo

Bewegwijzering & Signing

  Routeborden in b.v. bedrijf of instelling
  Informatieborden
  Openbare ruimtes
  Straatnaamborden
  Buiten & binnenreclame voor bedrijven
  Lichtreclame
➔  Roll Up banners

 

 

Snel van A naar B  Laat klanten niet zoeken!

Helaas blijkt dat in de praktijk niet altijd even makkelijk. We hebben tegenwoordig bijna allemaal haast en willen geen tijd verspelen met zoeken, toch blijkt in de realiteit dat we daar aardig wat tijd aan kwijt zijn. Met goede bewegwijzering is dat helemaal niet nodig. In de auto gebruiken we tegenwoordig allemaal een navigatiesysteem en dat vinden we geheel vanzelfsprekend. Als voetganger wordt er absoluut minder rekening met je gehouden. Klanten willen niet zoeken en dat is ook niet nodig als er heldere informatie verstrekt wordt.

De mogelijkheden

De mogelijkheden gaan van een klein deurbordje tot grote tekstpanelen, wand- en hangborden, lichtreclame en complete routekaarten. Het is maar wat je wilt. Wij ontwerpen het allemaal.

Hieronder de bewegwijzering ontworpen in opdracht van de Gemeente Hengelo
& Woningcoöperatie Welbions voor de wijk de Kasbah in Hengelo [OV].

plattegrond kasbah

bewegwijzering oud

Zoals je kan zien mag er na 40 jaar soms wel iets aan de situatie verbeteren. Alert blijven op zowel onderhoud, maar ook op vernieuwing is geen overbodige luxe.

Links de compleet vernieuwde plattegrond en rechts het daarmee corresponderende straatnaambord. Door de unieke situatie in de Kasbah was de vindbaarheid daar op zijn zachts gezegd lastig. Met deze compleet nieuw ontworpen bewegwijzering hopen we dat het probleem is opgelost. De straatnaamborden zijn uniek voor Nederland en laten zien hoe participatie van bewoners, gemeente en woningbouwvereniging tot prachtig resultaat kunnen leiden. Het was een prachtige uitdaging om hiervoor de ontwerpen te mogen leveren.