SEO en Social Media

SEO & Social Media

SEO en Social Media

SEO en Social Media, noodzaak of niet?

SEO [zoekmachine optimalisatie]

SEO (Engels: search engine optimization) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als: “Het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden en trefwoordcombinaties”.

Google’s SEO

Zoekmachines zoals Google worden steeds slimmer en veranderen hun spelregels aan de lopende band. Hiermee zorgen zoekmachines  dat wij met het steeds groter wordende aanbod van websites nog steeds gevonden worden. Niet op basis van trucjes van webdesigners, maar op een zo eerlijk mogelijke inhoud. Een tekst volstoppen met je zoekwoorden (keyword spamming) werkte vroeger wel, maar is nu eigenlijk taboe en werkt zelfs averechts. Maar wat dan wel? Zorgen voor goede web teksten waarin de taalstructuur (semantiek) duidelijk wordt, en werk met synoniemen et cetera.

Teksten schrijven voor zoekmachines

Je kunt nog zo’n mooie website hebben, goed vormgegeven, mooie en goede teksten met een prachtig product of een dienst die je aanbiedt. Maar, als je website niet gevonden wordt heb je er niets aan. Alleen gevonden worden levert je mogelijk geïnteresseerden en vervolgens klanten op. Wij kunnen op het gebied van SEO veel voor je doen. Maar heb je een bedrijf met sterke concurrentie in bijvoorbeeld de mode- of schoenenbranche e.d. dan verwijzen wij je graag door naar de SEO en content experts met wie wij samenwerken.

SEO en Social Media

Social Media.Je hoort er tegenwoordig overal over…

Het hoort erbij. Je moet ook een website hebben op Facebook, profielen op Twitter, LinkedIN, Instagram e.d. En ja het is een manier om extra bezoekers naar je site te trekken. Maar voordat je die stap neemt is het goed om eerst even te bedenken wat je dan met al die Social Media gaat doen. Want Twitter of LinkedIN op jouw site terwijl je er niets mee doet is volgens ons geen goede optie.

Hoe en wanneer?

Pas dan wanneer je jouw klanten via b.v. Twitter op de hoogte wilt houden van jouw activiteiten en jouw klantenbestand en netwerk wilt vergroten of delen via LinkedIN zijn deze opties een goede toevoeging op jouw site. Voor ons is het technisch geen enkel probleem ze toe te voegen en een paar extra centen aan je te verdienen, maar voegt het voor jou datgene toe waarop u wacht? Net zoals ook al benoemd in website APK moet alles wel onderhouden worden. Heb je daar de tijd voor en de zin in? Zo niet doet het je bedrijf eerder kwaad dan goed. Laat je goed voorlichten over de functionaliteit. Wij kunnen adviseren-en behulpzaam zijn op het gebied van social media gebruik en inzet .

Lees meer over social media en hoe je daar mee werkt.

social media boost