aanleveren

Hoe kan je nu het best content aanleveren?

Aanleveren van content

Het is onze ervaring dat veel klanten problemen ondervinden bij het aanleveren van content [datgene dat je op jouw website of folder etc. wilt plaatsen, zoals tekst & foto’s]. Om je hierin enigszins behulpzaam te zijn hebben wij een aantal richtlijnen ontwikkeld waaraan content moet voldoen.

Aanleveren

Voor websites

Als je specifieke afbeeldingen wilt aanleveren voor de website houdt dan rekening met o.a copyright dat mogelijk op de afbeelding zit. Ook als je teksten van anderen kopieert geldt daar een copyright voor. En u kent natuurlijk het gezegde “beter goed gepikt dan slecht bedacht”, maar wees dan in ieder geval zo slim om er uw eigen verhaal van te maken.

DoeArte design acht zich niet verantwoordelijk voor copyright schending in deze gevallen.

Het achteraf moeten vervangen van content brengt extra moeite en natuurlijk kosten met zich mee.

Afbeeldingen voor websites

De formaat waarin afbeeldingen kunnen worden aangeleverd kan zijn: Jpeg, JPG, GIF, PSD, TIFF, png. Een afbeelding resolutie van 72 dpi is genoeg.

Afbeeldingen moeten minimaal het formaat hebben waarop  je ze geplaatst wilt hebben.

Voor het bewerken van afbeeldingen anders dan binnen de afgesproken werkzaamheden worden extra kosten in rekening gebracht. Informeer a.u.b. naar het tarief en de mogelijkheden hiervoor, zodat jij niet ineens een rekening krijgt waar je van schrikt. Fotobewerking is vaak een tijdrovende bezigheid en de kosten hiervan kunnen dan snel oplopen.

Voor drukwerk

Voor drukwerk geldt in principe alle bovenstaande met uitzondering van het aanleveren van afbeeldingen. Hiervoor is een minimale resolutie van 300 dpi vereist.

Afbeeldingen die je van internet haalt voldoen vaak niet aan deze norm. Waardoor het toepassen hiervan in drukwerk een korrelig effect zal geven.

In het geval van twijfel vraag ons dan even naar de mogelijkheden. Wij beschikken over veel fotomateriaal in onze eigen beeldbank en kunnen je ook van dienst zijn met het vinden van goed beeldmateriaal. Ook kunnen wij echte foto’s e.d scannen  op een professionele manier.

Het aanleveren van tekst

Gelieve om zelf zo min mogelijk stijlopmaak in de tekst aan te brengen. Veel klanten denken ons hiermee werk uit handen te nemen, maar het tegendeel is waar. Als je teksten aanlevert voor jouw website, lever dit dan duidelijk per pagina aan, met alleen spaties, en kolommen en tekst die vet [bold] of schuin [italic] moet worden. Hiermee kunnen wij het beste uit de voeten en hoeven dan jou niet in jouw werkzaamheden te storen voor verduidelijking.

Adviezen

Wij hebben voor onze website klanten een speciale folder ontwikkeld voor het schrijven van teksten voor websites. Met alle punten op een rij waar rekening mee gehouden dient te worden. Het schrijven van geschikte teksten voor een website is nml. niet te vergelijken met het schrijven van b.v. een folder. Bezoekers op jouw website willen in een oogopslag weten wat ze op de site kunnen vinden en zijn meestal niet geïnteresseerd in het lezen van lange teksten. Onze klanten krijgen deze folder gratis toegestuurd natuurlijk.