10 regels

10 regels waaraan iedere kleine zakelijke website zou moeten voldoen.

Mooi webdesign is zeker belangrijk maar helaas niet genoeg.

Wil je een website die er niet alleen prachtig uitziet maar ook geschikt is voor het genereren van nieuwe leads voor uw bedrijf?
Zorg dan voor een website die voldoet aan de volgende 10 regels:

URL voor uw bedrijf

Een goed te herinneren URL

Streepjes of nummers in een website URL zijn uit den boze. Het is goed om een vooral zo kort en helder mogelijk webadres te hebben. Je wil een naam die makkelijk te onthouden en te typen is, aan de telefoon goed te vertellen is, en die ook voor andere reclamedoelen geschikt is. Kies vooral voor een .NL of .COM domein.

navigatie

Goede navigatie

Als het om navigatie gaat geldt  hoe eenvoudiger hoe beter. Je wil er zeker van zijn dat, ongeacht waar iemand zich op je site bevindt, hij of zij slechts één klik is verwijderd van de belangrijkste pagina’s.

hosting providers

Hosting providers

Als de site niet of slecht bereikbaar is gaat dit je bedrijf of organisatie niet helpen. Het is daarom van vitaal belang om te zorgen voor een goede en betrouwbare HOSTING provider. Onderzoek goed wat je hiermee wil, en vraag eventueel Doearte Design om advies bij het bepalen van je keuze. Soms is overstappen naar een andere provider een meer dan goede keuze.

10 regels

SEO & vindbaarheid

Onderhoud je zelf de content op de site? Dan is het aan te bevelen om je te gaan verdiepen in de werking van SEO (zoekmachineoptimalisatie) en misschien zelfs wel in Google analytics. De vindbaarheid en doelmatigheid van de website valt of staat hier mee. Elke keer dat content wordt aangepast op een pagina zal ook de SEO gecontroleerd en bijgewerkt moet worden.

Lees hierover meer op de pagina SEO & Soc. Media

content updaten

Nieuws & updaten

Of het nu nieuws updates over je bedrijf of organisatie zijn of informatieve blog posts, het regelmatig toevoegen van nieuwe content op jouw site draagt bij aan nieuwe maar ook terugkerende bezoekers. Het zorgt voor meer zoekmachine verkeer waarmee het belang van de website toeneemt.

call--to-action

Call to Action knoppen

Om bezoekers aan te zetten tot concreet handelen is het noodzakelijk de bezoeker op een zo duidelijk mogelijke manier de weg te wijzen in het geen je van ze verwacht. Dus het herhaaldelijk plaatsen van contactformulieren en Call to Action knoppen is een must. Veel eigenaren van websites vragen zich af of dit wel nodig is, maar het is een bewezen feit dat het werkt. Maak het je klanten zo makkelijk mogelijk om te reageren.

uw bedrijf op de kaart

Helderheid over jezelf & je bedrijf

Het moet potentiële klanten in één seconde duidelijk zijn wie je bent, wat je verkoopt of aanbied. Onduidelijke informatie maakt dat bezoekers bij voorbaat afhaken. Laat de bezoeker duidelijk en helder in één oogopslag zien wat de structuur is in jouw website.

10 regels

Contactgegevens

Als het gaat om een goede en heldere website, moeten de contactgegevens duidelijk worden aangegeven en makkelijk zijn te vinden. Zelfs als je terughoudend bent om bijvoorbeeld je telefoonnummer te vermelden. Het advies is om dit toch te doen, omdat dit voor de bezoeker betrouwbaar oogt. Het schept vertrouwen, zelfs als je hier niet direct het resultaat van merkt.

10 regels

Overzichtelijke pagina structuur

Omdat online lezers willen “scannen”, moeten teksten afgewisseld worden met relevante foto’s en een goede informatieve onderverdeling van de pagina. Lange lappen tekst schrikken de meeste bezoekers af. Hoe standaard het misschien ook klinkt, “Online wil de bezoeker het liefst hapklare brokken”. Houdt hier rekening mee bij het schrijven en aanleveren van de content.

betrouwbaar

Betrouwbaarheid & uitstraling

Om duidelijk te maken aan de bezoeker dat hij of zij te maken heeft met een betrouwbaar bedrijf of betrouwbare organisatie, is het is goed om recensies van klanten op de website te plaatsen. Het liefst met een foto’s van de klant of het onderwerp naast de recensie. Een andere mogelijkheid is om de recensie te linken naar het social media profiel van de klant of de site van het onderwerp.

10 regels

professioneel laten doen?

Toch liever een professional inhuren?

10 regels & goede vormgeving

Om er voor te zorgen dat je website aan alle 10 regels voldoet is nogal wat expertise nodig. Wij adviseren je dan ook om goed na te gaan of je zelf deze expertise in huis hebt, of dat je dit toch beter kan uitbesteden aan professionals zoals van Doearte Design. Wij houden ons al jaren bezig met de bouw van websites en webdesign, en weten hoe we een prima website voor je kunnen maken. Ook bij het maken van teksten, foto’s en eventueel illustraties kunnen wij je van dienst zijn.