illustratieontwerpen

Illustraties worden belangrijker

illustratieontwerpen van Doearte design

illustratieontwerpen [Digitaal & Analoog]

Ook in dit digitale tijdperk worden er nog steeds illustraties gemaakt. Zowel op analoge als digitale wijze. Of een tekening nu met de hand gemaakt wordt of met een digitaal tekentablet maakt weinig uit. Illustraties zijn van alle tijden en nog steeds onmisbaar. Getekende illustraties zijn vaak van toegevoegde waarde voor grafische vormgeving en ook de combinaties tussen digitale vormgeving en met de hand getekende elementen creëren vaak een uniek beeld.

De kracht van een illustratie is vaak nog groter dan die van een foto.

Illustraties verduidelijken ook vaak daar waar foto’s of andere stijlelementen dit niet kunnen. Illustraties kunnen overal toegepast worden. Te denken aan logo’s, huisstijlen, verpakkingsmaterialen maar ook in websites of opzichzelfstaand. Met illustratiesontwerpen wordt een uniek en handgemaakt product gecreëerd.

Webdesign en illustratieontwerpen

De gemiddelde bezoeker van een website moet tegenwoordig geprikkeld worden om te blijven. Hiermee wordt de kracht van beeldtaal steeds belangrijker. Foto’s en video’s zijn daarin zeker van belang. Maar de internet trend van de laatste paar jaren ligt vooral bij  illustraties als middel om de klant te pakken. Illustratieontwerpen in websites laten jouw klanten nog sneller zien wat jouw boodschap is. En zoals je misschien wel weet; Je hebt 2 a 3 seconden waarin ze bepalen of ze op jouw site blijven of weer vertrekken. Mis geen kansen. Mis geen klanten.