FAQ

FAQ

FAQ | Veelgestelde vragen

Er worden ons vaak vragen gesteld over ontwerpen, kosten, eigendom en hosting etc. Om je beter & vooral sneller van dienst te kunnen zijn hebben hieronder de meest gestelde vragen even op een rij gezet. Kijk of jouw vraag bij de FAQ staat. Zo niet bel ons dan gerust even.

Is advies gratis?

Ja ons advies is gratis. En natuurlijk hopen wij dat er uiteindelijk een betaalde opdracht uit voortvloeit, maar bel gerust als je vragen hebt.

Ik wil reclame gaan maken voor mijn bedrijf. Waar begin ik?

Veel mensen maken de fout te beginnen met een website en komen dan achteraf tot de conclusie dat de ontwerpen daarvoor niet geschikt zijn voor drukwerk. Om consistent te zijn in je reclame begint alles bij op een rij zetten wat je precies wil. Voor NU maar ook voor de toekomst. Het ontwikkelen van een huisstijl waarop je jaren verder kan borduren kan je veel geld en ellende besparen. Met onze expertise kunnen wij jou prima adviseren. Wij leveren ontwerpen die zowel voor drukwerk als web geschikt zijn. Jij wilt toch ook dat uiteindelijk jouw logo op b.v. een groot reclamebord of banner gedrukt kan worden en niet alleen geschikt is voor een visitekaartje?

Ik ben een starter en heb niet veel geld. Wat nu?

Natuurlijk moet je wel een budget hebben, maar dat hoeft niet altijd groot te zijn om toch goed voor de dag te komen. Ook voor de kleine beurs kunnen best leuke dingen ontworpen worden. En met een goede planning kan je ook je reclame in de loop van de jaren laten groeien. Laat je vooral goed adviseren over wat wel en wat niet noodzakelijk is in het begin. In een vrijblijvend gesprek kunnen wij inzichtelijk maken hoe jij kan beginnen met reclame maken. We geven ook advies over alle zaken die jij zelf kan realiseren en dus geld besparen.

Wat kost een website?

Die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden want dat hangt er natuurlijk vanaf wat jij wilt. Maar een eenvoudige website voor een starter kan al gerealiseerd worden vanaf 5 a €600,- De kosten van een website worden met name bepaald door aantal pagina’s, extra modules en toevoegingen en natuurlijk niet te vergeten de kosten van specifieke vormgeving. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ik wil graag zelf mijn website onderhouden. Kan dat?

Ja dat kan. Tegenwoordig met CMS [content management systemen] zoals WordPress is het vrij eenvoudig om zelf je site te onderhouden. Iedere klant die bij ons een website laat vervaardigen krijgt hier sowieso 2 uur LES [uitleg] in. Tekst toevoegen en/of wijzigen of afbeeldingen toevoegen is niet veel moeilijker dan in Word. En natuurlijk kan je ons altijd bellen voor advies zonder dat gelijk “de meter gaat lopen”. Voor ingrijpende wijzigingen in je website is het beter wel een webdesigner in te schakelen natuurlijk.

Als ik iets door jullie laat ontwerpen, is het ontwerp dan mijn eigendom?

Een logische vraag, omdat veel ontwerpers eigenaar willen blijven en zo een ‘machtspositie’ houden. Maar bij Doearte Design ben jij de eigenaar van de door jouw betaalde ontwerpen. Wij leveren al onze ontwerpen in de benodigde bestandsformaten aan, zodat jij daar later mee kan doen wat je wil.

Advies voor hosting of verhuizing?

Ja wij kunnen je ook heel goed adviseren bij welke webhost je jouw website het beste kan onderbrengen.

Soms is het handig om te verhuizen met je website omdat je b.v. niet tevreden bent over de helpdesk of omdat ze te duur zijn. Wij kunnen dan natuurlijk diverse alternatieven adviseren.

Wat is jullie betalingstermijn?

Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen.
Vragen of we hierin flexibel willen zijn kan natuurlijk altijd.
Voor grote opdrachten vragen wij een voorschot van 50% van de totale offerteprijs.